Neskončnost paradigme: znanost

To, kar je bilo leta 1992 v knjigi "Vzpon v sončno dobo" prvič poimenovano "načrtovanje civilizacije", se je razvilo v načrt za novo znanost, ki je nujna za preživetje.


  Etika - znanost o preživetju


Poglavje stran 298 - 313 "Napaka pri izračunu" kot PDF.

Tukaj je zadnji del strani 309.

  Rojstvo nove znanosti


Kako se imenuje znanost, ki ocenjuje izsledke vseh drugih znanosti in jih združuje za najboljše možno preživetje človeštva?

Ali je res mogoče, da takšna znanost še ni vzpostavljena? Kako si danes družba predstavlja novo znanost "etike"? Verniki razpravljajo o abstraktnih situacijah? Popolnoma napačna ideja! To bo znanost o obdelavi podatkov. Razumeti vse odločitve, ki jih ljudje sprejemajo, in zgraditi računalniški model o teh odločitvah.

Ta svetovni model se preizkuša z različnimi politikami in različnimi scenariji. Pri tem se lahko pojavijo in se bodo pojavljala vprašanja o prihodnosti. Vprašanja, ki se prej niso zastavljala, ker se jih ni nihče domislil. Ta nova vprašanja bo nato treba vključiti v nadaljnje izboljšane modele sveta. To bo omogočilo in zahtevalo znanstveno delo, ki bo temeljilo na predvidenih scenarijih.

To bo naš navigacijski sistem za iskanje in razvoj najboljše možne poti v prihodnost.

Neskončnost paradigme Neskončnost paradigme
Ali lahko civilizacija razvije sposobnost neomejenega preživetja? Menimo, da je! Tako sta mogoča globalna blaginja in neomejena prihodnost.


Božično sporočilo
Tik pred božičem 2018 je bilo srečanje z visokim dostojanstvenikom Rimskokatoliške cerkve. To sporočilo je bilo pripravljeno za to srečanje.


          Neskončnost paradigme: znanost: To, kar je bilo leta 1992 v knjigi "Vzpon v sončno dobo" prvič poimenovano "načrtovanje civilizacije", se je razvilo v načrt za novo znanost, ki je nujna za preživetje. https://paradigm.pege.org/science-sl/