Безкрайност на парадигмата: наука

Това, което през 1992 г. в книгата "Възход към Слънчевата ера" за първи път беше наречено "планиране на цивилизацията", се превърна в проект за нова наука, необходима за оцеляването.

  Етиката - науката за оцеляването


Глава страница 298 - 313 от "Грешка в изчисленията" като PDF.

Ето последната част от страница 309.

  Раждането на една нова наука


Как се нарича науката, която оценява откритията на всички останали науки и ги обединява за възможно най-доброто оцеляване на човечеството?

Възможно ли е наистина такава наука все още да не е създадена? Каква би била представата на обществото за новата наука "етика" днес? Религиозни мъже, които обсъждат абстрактни ситуации? Напълно погрешна идея! Това ще бъде наука за обработка на данни. Да разберем всички решения, които хората вземат, и да изградим компютърен модел за тези решения.

Този световен модел се тества с различни политики и сценарии. Това може да доведе и ще доведе до въпроси за бъдещето. Въпроси, които никога преди не са били задавани, защото никой не се е сетил за тях. Тези нови въпроси ще трябва да бъдат вградени в допълнително подобрени модели на света. Това ще позволи и ще изисква научна работа, основана на прогнозни сценарии.

Това ще бъде нашата навигационна система за намиране и разработване на най-добрия възможен път към бъдещето.

Безкрайност на парадигмата Безкрайност на парадигмата
Може ли една цивилизация да развие способност за неограничено оцеляване? Ние смятаме, че да! Ето как са възможни глобален просперитет и неограничено бъдеще.


Коледно послание
Точно преди Коледа 2018 г. имаше среща с високопоставен служител на Римокатолическата църква. Това послание беше изготвено за тази среща.


          Безкрайност на парадигмата: наука: Това, което през 1992 г. в книгата "Възход към Слънчевата ера" за първи път беше наречено "планиране на цивил https://paradigm.pege.org/science-bg/