Paradigma infinitismului: Filosofia

Un diagnostic pentru civilizația de pe planeta Pământ care a întârziat 2 secole: salt de civilizație de la "Neajutorat ca un copil" la "Poate rezolva probleme imediate".

Pagina 398 - 403 din "Calculul ERROR" în format PDF.

Părți din paginile 399 și 400 din "Calculation ERROR":

  Primul salt al civilizației


O civilizație atinge diferite niveluri de capacitate de a stăpâni provocări din ce în ce mai dificile de supraviețuire. Se începe cu nivelul 0: o civilizație cu aceeași capacitate de supraviețuire ca și cea a dinozaurilor. Abilitățile unei civilizații de nivel 0 sunt definite ca fiind neajutorate ca un copil.

Nimeni nu știa la începutul Revoluției Industriale ce va apărea. Știința secolului al XX-lea a făcut posibilă reconstituirea destinului Pământului în ultimele câteva miliarde de ani și prezicerea viitorului soarelui nostru.

A existat un singur eșec total: care va fi traiectoria civilizației noastre? Șarlatanii au acționat ca niște negustori de frică. Mizantropi s-au bucurat să răspândească fantezii apocaliptice. Oamenii disperați au început să considere ultimele depozite de energie fosilă ca pe un fel de ultimă masă. Toți scepticii climatici spun: să ne bucurăm de ultima noastră masă, sfârșitul este inevitabil. Este oare imaginabilă o încălcare mai cuprinzătoare a dreptului omului la viitor?

Energia fosilă a fost mijlocul potrivit pentru a începe primul salt al civilizației. Este mult mai ușor să folosești un foc de cărbune pentru a alimenta un motor cu aburi decât să construiești un sistem fotovoltaic, un sistem de stocare a energiei electrice și un motor electric. Nu este nimic rău în a folosi energia fosilă pentru a accelera dezvoltarea timp de 100 sau 150 de ani. Dar apoi o civilizație trebuie să realizeze unicitatea situației, să înțeleagă procesul de salt civilizațional și să inițieze concluzia.

Progresul științific de la 1800 încoace a fost extraordinar. Dar de ce nimeni nu a făcut cercetări cu privire la starea actuală și dezvoltarea viitoare a civilizației noastre?

Paradigma Infinitism Paradigma Infinitism
Poate o civilizație să dezvolte capacitatea de supraviețuire nelimitată? Noi credem că da! Iată cum sunt posibile prosperitatea globală și un viitor fără limite.


Mesaj de Crăciun
Chiar înainte de Crăciunul 2018, a avut loc o întâlnire cu un înalt demnitar al Bisericii Romano-Catolice. Acest mesaj a fost redactat pentru acea întâlnire.


          Paradigma infinitismului: Filosofia: Un diagnostic pentru civilizația de pe planeta Pământ care a întârziat 2 secole: salt de civilizație de la "Neajutorat ca un copil" la "Poate rezolva probleme imediate". https://paradigm.pege.org/philosophy-ro/