Παραδειγματικός Απειροστισμός: Φιλοσοφία

Μια διάγνωση για τον πολιτισμό στον πλανήτη Γη που έχει καθυστερήσει 2 αιώνες: Ανύψωση του πολιτισμού από το "Αβοήθητος σαν μωρό" στο "Μπορεί να λύσει άμεσα προβλήματα".

Σελίδα 398 - 403 του "Calculation ERROR" ως PDF.

Τμήματα των σελίδων 399 και 400 από το "Σφάλμα υπολογισμού":

  Το πρώτο άλμα του πολιτισμού


Ένας πολιτισμός φτάνει σε διαφορετικά επίπεδα ικανότητας να αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολες προκλήσεις επιβίωσης. Ξεκινά με το επίπεδο 0: ένας πολιτισμός με την ίδια ικανότητα επιβίωσης που είχαν κάποτε οι δεινόσαυροι. Οι ικανότητες ενός πολιτισμού επιπέδου 0 ορίζονται ως αβοήθητες σαν μωρό.

Κανείς δεν ήξερε στην αρχή της Βιομηχανικής Επανάστασης τι θα προέκυπτε. Η επιστήμη του 20ού αιώνα κατέστησε δυνατή την ανασύνθεση της τύχης της Γης τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια και την πρόβλεψη του μέλλοντος του ήλιου μας.

Υπήρξε μόνο μια ολοκληρωτική αποτυχία: ποια θα είναι η πορεία του πολιτισμού μας; Οι τσαρλατάνοι λειτούργησαν ως έμποροι του φόβου. Οι μισάνθρωποι απολάμβαναν να διαδίδουν φαντασιώσεις καταστροφής. Οι απελπισμένοι άνθρωποι άρχισαν να θεωρούν τα τελευταία αποθέματα ορυκτής ενέργειας ως ένα είδος τελευταίου γεύματος. Όλοι οι σκεπτικιστές του κλίματος λένε: ας απολαύσουμε το τελευταίο μας γεύμα, το τέλος είναι αναπόφευκτο. Είναι νοητή μια πιο ολοκληρωμένη παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος στο μέλλον;

Η ορυκτή ενέργεια ήταν το κατάλληλο μέσο για να ξεκινήσει το πρώτο άλμα του πολιτισμού. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις μια φωτιά άνθρακα για να τροφοδοτήσεις μια ατμομηχανή από το να κατασκευάσεις ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, ένα σύστημα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και έναν ηλεκτροκινητήρα. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε την ορυκτή ενέργεια για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη για 100 ή 150 χρόνια. Αλλά τότε ένας πολιτισμός πρέπει να συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα της κατάστασης, να κατανοήσει τη διαδικασία του άλματος του πολιτισμού και να δρομολογήσει την κατάληξη.

Η επιστημονική πρόοδος από το 1800 ήταν τεράστια. Γιατί όμως κανείς δεν έχει κάνει έρευνα για την τρέχουσα κατάσταση και τη μελλοντική εξέλιξη του πολιτισμού μας;

Παραδειγματικός απειρισμός Παραδειγματικός απειρισμός
Μπορεί ένας πολιτισμός να αναπτύξει την ικανότητα για απεριόριστη επιβίωση; Εμείς το πιστεύουμε! Έτσι είναι δυνατή η παγκόσμια ευημερία και ένα απεριόριστο μέλλον.


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, υπήρξε μια συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το παρόν μήνυμα συντάχθηκε για τη συνάντηση αυτή.


          Παραδειγματικός Απειροστισμός: Φιλοσοφία: Μια διάγνωση για τον πολιτισμό στον πλανήτη Γη που έχει καθυστερήσει 2 αιώνες: Ανύψωση του πολιτι https://paradigm.pege.org/philosophy-el/