Paradigme Infinitism: Filosofi

En diagnose for civilisationen på planeten Jorden, som er 2 århundreder forsinket: civilisationsspring fra "Hjælpeløs som en baby" til "Kan løse umiddelbare problemer".


Side 398 - 403 i "Fejl i beregningen" som PDF.

Dele af side 399 og 400 fra "Fejl i beregningen":

  Det første civilisationsspring


En civilisation når forskellige niveauer af evne til at klare stadig vanskeligere overlevelsesudfordringer. Det starter med niveau 0: en civilisation med samme evne til at overleve som dinosaurerne engang havde. Evnerne hos en civilisation på niveau 0 defineres som hjælpeløse som en baby.

Ingen vidste i begyndelsen af den industrielle revolution, hvad der ville komme til at ske. Videnskaben i det 20. århundrede gjorde det muligt at rekonstruere Jordens skæbne i de sidste milliarder år og at forudsige solens fremtid.

Der var kun én total fiasko: Hvad bliver vores civilisations bane? Charlataner optrådte som købmænd af frygt. Misantroper nød at sprede dommedagsfantasier. Desperate mennesker begyndte at betragte de sidste lagre af fossil energi som en slags sidste måltid. Alle klimaskeptikerne siger: Lad os nyde vores sidste måltid, slutningen er uundgåelig. Er en mere omfattende krænkelse af menneskets ret til fremtiden overhovedet tænkelig?

Fossil energi var det rigtige middel til at starte det første civilisationsspring. Det er meget lettere at bruge et kulfyr til at drive en dampmaskine end at bygge et solcelleanlæg, et eloplagringssystem og en elmotor. Der er intet galt i at bruge fossil energi til at fremskynde udviklingen i 100 eller 150 år. Men derefter må en civilisation indse situationens enestående karakter, forstå civilisationsspringets proces og indlede afslutningen.

De videnskabelige fremskridt siden 1800 har været enorme. Men hvorfor er der ingen, der har forsket i vores civilisations nuværende status og fremtidige udvikling?

Paradigme uendelighed Paradigme uendelighed
Kan en civilisation udvikle en evne til ubegrænset overlevelse? Vi tror det! Det er sådan, at global velstand og en grænseløs fremtid er mulig.


Julebudskab
Lige før jul 2018 var der et møde med en højtstående person fra den romersk-katolske kirke. Dette budskab blev udarbejdet til dette møde.


          Paradigme Infinitism: Filosofi: En diagnose for civilisationen på planeten Jorden, som er 2 århundreder forsinket: civilisationsspring fra "Hjælpeløs som en baby" til "Kan løse umiddelbare problemer". https://paradigm.pege.org/philosophy-da/