Mesaj de Crăciun

Chiar înainte de Crăciunul 2018, a avut loc o întâlnire cu un înalt demnitar al Bisericii Romano-Catolice. Acest mesaj a fost redactat pentru acea întâlnire.

Download als PDF

  Această civilizație trebuie să se maturizeze


Există o clasificare a civilizațiilor în funcție de nivelul lor de dezvoltare. Aceasta începe cu nivelul de civilizație 0: "Neajutorat ca un copil".

Tehnologia pentru a deveni o civilizație adultă și, mai ales, pentru a supraviețui, există deja, doar barierele mentale o împiedică să fie folosită în măsura necesară.

Oamenii nu acceptă "Dumnezeu a creat omul după chipul său", ci se agață de credința că sunt niște mici dăunători inutili, cea mai gravă expresie a acestei neîncrederi fiind "Planetele sănătoase nu au oameni".

Oamenii nu acceptă implicațiile depline ale mandatului "supuneți pământul", care este interpretat în enciclica "Laudato si" a Papei Francisc ca fiind "păstoriți, protejați, supravegheați, păstrați, întrețineți, păziți".

Această misiune este mult mai mult decât "nu spargeți nimic". Este misiunea de a dezvolta tehnologia necesară pentru a putea stăpâni această misiune timp de multe miliarde de ani.

Infinitismul dă un suflu nou acestor două credințe puțin ascultate până acum: "Dumnezeu l-a creat pe om după chipul său" ca o dovadă care permite rezolvarea tuturor problemelor pe care le vom întâlni în cursul "supunerii pământului". Infinitism explorează problemele cu care ne confruntăm și arată cum acestea ar putea fi deja rezolvate în condițiile tehnice și științifice actuale ale omenirii.

În acest moment, omenirea se află de două secole, fără să-și dea seama, pe drumul civilizației de la "neajutorată ca un copil" la "capabilă să rezolve probleme imediate". Acest salt de civilizație, maturizarea umanității, a fost finalizat cu prosperitatea mondială, cu o curățare planetară reușită și cu măsuri pentru a fi capabili să rezolve problemele imediate. Curățarea planetei înseamnă reducerea CO2 la nivelul preindustrial de 280 ppm, sau la un nivel pe care știința îl consideră optim.

Din punct de vedere tehnic, aceasta nu este o problemă, ci necesită doar o îndrumare spirituală. Religia nu este o chestiune privată, ci trebuie să se situeze deasupra politicii pentru a oferi liniile directoare ale unei civilizații, care sunt apoi puse în aplicare de politică.

Sper să cooperați pentru a ajuta umanitatea în această fază dificilă de creștere, pentru a deveni în sfârșit conștientă de întreaga dimensiune a misiunii.

  Conversație cu un ateu


Discuțiile cu ateii pe această temă duc întotdeauna la afirmația "Până atunci vom fi cu toții morți". Acesta a fost și cazul la această întâlnire. Responsabilitatea pentru o perioadă de timp care depășește în mod clar media MTBF (Mean Time Between Failure) a unui corp uman nu a putut fi transmisă.

Ar fi păcat ca această organizație, cândva puternică, să continue să degenereze în irelevanță totală, în loc să se alăture forțelor pozitive de supraviețuire.

Paradigma Infinitism Paradigma Infinitism
Poate o civilizație să dezvolte capacitatea de supraviețuire nelimitată? Noi credem că da! Iată cum sunt posibile prosperitatea globală și un viitor fără limite.


          Mesaj de Crăciun: Chiar înainte de Crăciunul 2018, a avut loc o întâlnire cu un înalt demnitar al Bisericii Romano-Catolice. Acest mesaj a fost redactat pentru acea întâlnire. https://paradigm.pege.org/2018-ro/