Karácsonyi üzenet

Nem sokkal 2018 karácsonya előtt volt egy találkozó a római katolikus egyház egyik magas méltóságával. Ez az üzenet erre a találkozóra készült.

Download als PDF

  Ennek a civilizációnak fel kell nőnie


A civilizációkat fejlettségi szintjük szerint osztályozzák. Ez a 0. civilizációs szinttel kezdődik: "Tehetetlen, mint egy csecsemő".

A technológia ahhoz, hogy felnőtt civilizációvá váljunk, és mindenekelőtt ahhoz, hogy egyáltalán életben maradjunk, már létezik, csak mentális akadályok akadályozzák, hogy a szükséges mértékben használjuk.

Az emberek nem fogadják el, hogy "Isten az embert a maga képmására teremtette", hanem inkább ragaszkodnak ahhoz a hithez, hogy kis haszontalan kártevők, ennek a hitetlenségnek a legrosszabb kifejezése: "Az egészséges bolygókon nincsenek emberek".

Az emberek nem fogadják el a "terjesszétek meg a földet" megbízás teljes jelentőségét, amelyet Ferenc pápa "Laudato si" enciklikája úgy értelmez, hogy "pásztoroljatok, védjetek, felügyeljetek, őrizzetek, tartsatok fenn, őrizzétek".

Ez a küldetés sokkal több, mint "csak ne törjünk össze semmit". Ez a küldetés a szükséges technológia kifejlesztése ahhoz, hogy sok milliárd éven át képesek legyünk elsajátítani ezt a küldetést.

Az infinitizmus új életet lehel ebbe a két, eddig kevéssé meghallgatott hitbe: "Isten az embert a saját képmására teremtette", mint a "föld alávetése" során felmerülő összes probléma megoldhatóságának lehetővé tevő bizonyítékát. Az Infinitism feltárja az előttünk álló problémákat, és megmutatja, hogy az emberiség jelenlegi technikai és tudományos helyzetével hogyan lehetne már most megoldani őket.

Jelenleg az emberiség már 2 évszázada a civilizációs ugráson van a "csecsemőkori gyámoltalanságból" a "közvetlen problémák megoldására képes" szintre anélkül, hogy ezt észrevenné. Ez a civilizációs ugrás, az emberiség nagykorúvá válása a világméretű jóléttel, a bolygó sikeres megtisztításával és az azonnali problémák megoldására képes intézkedésekkel fejeződött be. A bolygó megtisztítása azt jelenti, hogy a CO2-t az iparosodás előtti 280 ppm-es szintre kell csökkenteni, vagy egy olyan szintre, amely a tudomány szerint optimális.

Technikailag ez nem jelent problémát, csak spirituális útmutatást igényel. A vallás nem magánügy, hanem a politika fölött kell elhelyezkednie, hogy egy civilizáció irányvonalait adja, amelyeket aztán a politika hajt végre.

Remélem, hogy együttműködésetekkel segítitek az emberiséget ebben a nehéz szakaszban, amikor felnő, hogy végre tudatára ébredjen a küldetés teljes terjedelmének.

  Beszélgetés egy ateistával


Az ateistákkal erről a témáról folytatott beszélgetések mindig a következő kijelentéshez vezetnek: "Addigra már mindannyian halottak leszünk". Ez volt a helyzet ezen a találkozón is. Az emberi test átlagos MTBF-jét (Mean Time Between Failure) egyértelműen meghaladó időtartamért való felelősséget nem lehetett közvetíteni.

Szégyen lenne, ha ez az egykor hatalmas szervezet továbbra is a teljes jelentéktelenségbe süllyedne, ahelyett, hogy csatlakozna a túlélés pozitív erőihez.

Paradigma Infinitizmus Paradigma Infinitizmus
Kifejlesztheti-e egy civilizáció a korlátlan túlélés képességét? Szerintünk igen! Így lehetséges a globális jólét és a határtalan jövő.


          Karácsonyi üzenet: Nem sokkal 2018 karácsonya előtt volt egy találkozó a római katolikus egyház egyik magas méltóságával. Ez az üzenet erre a találkozóra készült. https://paradigm.pege.org/2018-hu/