Χριστουγεννιάτικο μήνυμα

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, υπήρξε μια συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το παρόν μήνυμα συντάχθηκε για τη συνάντηση αυτή.

Download als PDF

  Αυτός ο πολιτισμός πρέπει να μεγαλώσει


Υπάρχει μια ταξινόμηση των πολιτισμών ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξής τους. Αυτή ξεκινά με το επίπεδο πολιτισμού 0: "Αβοήθητος σαν μωρό".

Η τεχνολογία για να γίνουμε ένας ενήλικος πολιτισμός, και κυρίως για να επιβιώσουμε, υπάρχει ήδη, μόνο τα διανοητικά εμπόδια την εμποδίζουν να χρησιμοποιηθεί στον αναγκαίο βαθμό.

Οι άνθρωποι δεν αποδέχονται το "ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα του", αλλά μάλλον προσκολλώνται στην πεποίθηση ότι είναι μικρά άχρηστα παράσιτα, με χειρότερη έκφραση αυτής της δυσπιστίας το "οι υγιείς πλανήτες δεν έχουν ανθρώπους".

Οι άνθρωποι δεν αποδέχονται τις πλήρεις συνέπειες της εντολής "υποτάξτε τη γη", η οποία ερμηνεύεται στην εγκύκλιο "Laudato si" του Πάπα Φραγκίσκου ως "ποιμαίνω, προστατεύω, επιβλέπω, διατηρώ, συντηρώ, φυλάω".

Αυτή η αποστολή είναι κάτι πολύ περισσότερο από το "απλά μην σπάσετε τίποτα". Είναι η αποστολή να αναπτυχθεί η απαραίτητη τεχνολογία για να μπορέσουμε να κυριαρχήσουμε σε αυτή την αποστολή για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο απειρισμός δίνει νέα πνοή σε αυτές τις δύο ελάχιστα προσεγμένες μέχρι τώρα πεποιθήσεις: "ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και ομοίωσή του" ως μια ικανή απόδειξη της δυνατότητας επίλυσης όλων των προβλημάτων που θα συναντήσουμε στην πορεία της "καθυπόταξης της γης". Το Infinitism διερευνά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και δείχνει πώς θα μπορούσαν ήδη να επιλυθούν με την τρέχουσα τεχνική και επιστημονική κατάσταση της ανθρωπότητας.

Αυτή τη στιγμή, η ανθρωπότητα έχει κάνει ένα άλμα πολιτισμού από το "αβοήθητο σαν μωρό" στο "μπορεί να λύσει άμεσα προβλήματα" εδώ και 2 αιώνες χωρίς να το συνειδητοποιεί. Αυτό το άλμα πολιτισμού, η ενηλικίωση της ανθρωπότητας, έχει ολοκληρωθεί με την παγκόσμια ευημερία, την επιτυχή εκκαθάριση του πλανήτη και τα μέτρα για να μπορέσει να λύσει άμεσα προβλήματα. Πλανητικός καθαρισμός σημαίνει μείωση του CO2 στα 280 ppm προ-βιομηχανικά επίπεδα, ή σε ένα επίπεδο που η επιστήμη συμφωνεί ότι είναι το βέλτιστο.

Τεχνικά, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, απαιτεί μόνο πνευματική καθοδήγηση. Η θρησκεία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αλλά πρέπει να βρίσκεται πάνω από την πολιτική για να παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές ενός πολιτισμού, οι οποίες στη συνέχεια εφαρμόζονται από την πολιτική.

Ελπίζω στη συνεργασία σας για να βοηθήσετε την ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη φάση της ενηλικίωσης, ώστε να συνειδητοποιήσει επιτέλους το πλήρες εύρος της αποστολής της.

  Συζήτηση με έναν άθεο


Οι συζητήσεις με άθεους για το θέμα αυτό οδηγούν πάντα στη δήλωση "Θα είμαστε όλοι νεκροί μέχρι τότε". Αυτό συνέβη και σε αυτή τη συνάντηση. Η ευθύνη για ένα χρονικό διάστημα που υπερβαίνει σαφώς τον μέσο όρο MTBF (Mean Time Between Failure) ενός ανθρώπινου σώματος δεν μπορούσε να μεταφερθεί.

Θα ήταν κρίμα αν αυτός ο άλλοτε ισχυρός οργανισμός συνέχιζε να εκφυλίζεται σε πλήρη ασημαντότητα αντί να ενταχθεί στις θετικές δυνάμεις της επιβίωσης.

Παραδειγματικός απειρισμός Παραδειγματικός απειρισμός
Μπορεί ένας πολιτισμός να αναπτύξει την ικανότητα για απεριόριστη επιβίωση; Εμείς το πιστεύουμε! Έτσι είναι δυνατή η παγκόσμια ευημερία και ένα απεριόριστο μέλλον.


          Χριστουγεννιάτικο μήνυμα: Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2018, υπήρξε μια συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησ https://paradigm.pege.org/2018-el/