Pave Frans' encyklika Laudato si

Infinitism, for at gennemføre pave Fanzisk' encyklika, for at gøre opmærksom på den sande rækkevidde af vores opgave. Gå her for at læse encyklikaen.


  Citat fra encyklikaen


Vi er ikke Gud. Jorden var der før os og er blevet givet til os. Dette giver os mulighed for at svare på en anklage mod den jødisk-kristne tankegang: Det er blevet sagt, at eftersom Genesis-beretningen opfordrer os til at underlægge os jorden (jf. 1 Mos 1,28), er den brutale udnyttelse af naturen begunstiget af fremstillingen af mennesket som dominerende og ødelæggende. Dette er ikke en korrekt fortolkning af Bibelen, som kirken forstår den. Hvis det er sandt, at vi kristne undertiden har fejlfortolket skrifterne, må vi i dag eftertrykkeligt afvise den slutning, at vi ud fra det faktum, at vi er skabt i Guds billede og har fået mandat til at herske over jorden, kan udlede absolut herredømme over andre skabninger. Det er vigtigt at læse de bibelske tekster i deres sammenhæng, med en passende hermeneutik, og at huske på, at de indbyder os til at dyrke og passe verdens have (jf. 1 Mos 2,15). Mens kultivering betyder at dyrke, pløje eller forvalte, betyder pleje at beskytte, overvåge, bevare, vedligeholde og vogte. Dette indebærer et forhold af ansvarlig gensidighed mellem mennesket og naturen. Hvert samfund kan tage fra jorden, hvad det har brug for til sin overlevelse, men har også pligt til at beskytte den og sikre, at dens frugtbarhed fortsætter for fremtidige generationer. For Herren ejer jorden (Sl 24,1), han ejer i sidste ende jorden og alt, hvad der lever på den (Dt 10,14). Derfor afviser Gud ethvert krav på absolut ejerskab: Landet må ikke sælges permanent, for landet er mit, og I er kun fremmede og halve borgere hos mig (3 Mos 25,23).

  Fortolkning af infinitism


Dette at vogte, beskytte, overvåge, bevare og vogte er en langt mere formidabel opgave, end menneskeheden nogensinde har påtaget sig. Det enorme omfang af denne opgave blev først beskrevet i Levels of a Civilisation bogen "Calculation ERROR" fra side 399.

Vi kan være en del af en civilisation, der kan vokse af disse skræmmende opgaver, eller ekstremt kortsynede superindividualistiske mennesker, der lever i dag som unge hunde og lader Gud være en flink mand.

Paradigme uendelighed Paradigme uendelighed
Kan en civilisation udvikle en evne til ubegrænset overlevelse? Vi tror det! Det er sådan, at global velstand og en grænseløs fremtid er mulig.


Julebudskab
Lige før jul 2018 var der et møde med en højtstående person fra den romersk-katolske kirke. Dette budskab blev udarbejdet til dette møde.
 


Nyheder og udtalelser om aktuelle emner i forbindelse med energiomstillingen, klimabeskyttelse og den nødvendige udvikling mod global velstand.

Paradigme Infinitism: Filosofi
En diagnose for civilisationen på planeten Jorden, som er 2 århundreder forsinket: civilisationsspring fra "Hjælpeløs som en baby" til "Kan løse umiddelbare problemer".


Paradigme Infinitism: Videnskab
Det, der først blev kaldt ''civilisationsplanlægning'' i 1992 i bogen ''Ascent to the Solar Age'', udviklede sig til en plan for en ny videnskab, der er afgørende for overlevelse.


Paradigme Infinitism: Politik
Politikken er styret af resultaterne af "Ethics - the Science of Survival" og bør fortolkes af alle politiske strømninger.


Paradigme Infinitism: Økonomi
Verdensøkonomien har været i fossil stagnation siden 2008. Vedvarende energi kan give hele menneskeheden en levestandard som USA og EU i deres bedste alder.


Handlinger Paradigm Infinitism 2016
Aktiviteter i Foreningen til fremme af uendelighed. Især foredragsturnéen "Lad en lavine af investeringer løs - udløs et økonomisk boom".


Julebudskab
Lige før jul 2018 var der et møde med en højtstående person fra den romersk-katolske kirke. Dette budskab blev udarbejdet til dette møde.
          Pave Frans' encyklika Laudato si: Infinitism, for at gennemføre pave Fanzisk' encyklika, for at gøre opmærksom på den sande rækkevidde af vores opgave. Gå her for at læse encyklikaen. https://paradigm.pege.org/2015-da/enzyklika-laudato-si.htm